ФИЛЕ ОТ ТРЕСКА

Нашият доставчик на риба е компания със собствен риболовен флот, който ни доставя прясна риба треска направо от водите около Исландия, компанията е MSC  сертифицирана и работи по системата за контрол на качеството HACC и те ни уверяват, че цялата им риба е от устойчиви запаси и е уловена с одобрена риболовна практика. Целият ни рибен запас може да се проследи обратно до риболовния кораб.

Kрехко филе от треска с изключително ниско съдържание на мазнини и холестерол. Съдържа рекордно ниво на витамин А витамин D и витамин Е. Изключително подходяща за пържене в маслена вана, като ползваме темпура по наша рецепта. Тази сочна риба можем да приготвим и на скара.

Филе от сьомга

Сьомгата съдържа полезна доза омега-3 мастни киселини, които според учените намаляват риска от сърдечни болести, увеличава нивата на добрия HDL холестерол, подобрява когнитивните функции на мозъка и осигурява много протеини. Риба с високо съдържание на натрий, калий и фосфор, следвани от магнезий, селений, цинк и желязо, а освен това в нейния състав могат да бъдат открити полиненаситени, мононаситени и наситени мазнинни. Приготвяме я на скара.

Черноморски скариди

През пролетта и есента си набавяме пресни скариди от Черно море директно от рибари и замразяваме сами без никакви добавки. Това са най вкусните скариди които човек може да похапне, без добавки без глазура от вода и фосфати, цели абсолютен дар от нашето море. Изключително полезни, богати на протеини, калций, цинк, витамин B12 и Омега 3 мастни киселини, съдържат до три пъти повече витамин В12 в сравнение с пилешкото месо. Предлагаме ги пържени.

Филе от ципура

Филето на ципурата има бяло, нежно и леко месо. Това е средиземноморска риба, обитава места обрасли с морска трева и пясъчни дъна, храни се с малки безгръбначни животни. Освен много вкусна, ципурата е и полезна риба. Тя е богата на желязо и важни витамини, протеини. Омега-3 мастни киселини, които се съдържат в ципурата са изключително здравословни мазнини, които предпазват тялото от широк спектър здравословни проблеми. Ние снабдяваме само прясна незамразявана ципура която филетираме сами и обезкостяваме. Приготвяме на грил.

Скариди опашки белени обезвенени

Нашите попкорн скариди са с неустоим вкус и качество. Обелени и изчистени панирани по наша технология и сервирани с любов. Това не е всичко, защото те са ценна храна за Вас като изживяване докато ги консумирате и Вашето здраве в последствие. Богати на жизнено важни витамини и минерали. Купуваме ги замразени без добавени адитиви от доказани търговци. Предлагаме ги пържени.

Филе от лаврак

Лаврак, наричан още морски вълк е хищна морска риба и е една от най-вкусните в морето. Изключително полезна и ценна за здравето храна. Той съдържа незаменимите омега-3 мастни киселини и е с ниско съдържание на мазнини, съдържа още калций, мед, йод, фосфор, желязо, натрий, и др.. Купуваме го пресен незамразяван, филетираме и обезкостяваме сами. Приготвяме чисто филе от лаврак на скара.

Филе от норвежка скумрия

Скумрията е една от най-масово консумираните риби в световен
мащаб, тя е богата на белтъчини, мазнини, ненаситените мастни киселини в голямо
количество, те са ценен продукт и антиоксидант. Тя съдържа още калий, фосфор, флуор, сяра,
цинк, хлор, натрий. Това са микроелементи с огромна полза. Целият спектър от витамини В се съдържа в тази риба. Голяма е концентрацията на витамин В12 и витамин РР. Бихме казали, че цялата жизненост на организма може да се подсигури само с един вид риба и това е скумрията. Предлагаме я филетирана на скара.

Сафрид

Сафрид, представлява род хищни риба, който обитава солени води и обикновено се движи на пасажи. Сафридът е истински морски дар. Месото е много вкусно, то е ценен източник на значими съставки. От него можем да си набавим калций, мед, манган, йод, фосфор, кобалт, желязо, натрий, калий, омега-3 мастни киселини, подпомага сърдечно-съдовата система и функционирането на сърцето. Освен това укрепва дейността на щитовидната жлеза, помага стабилизирането на нивото на хемоглобина в кръвта, а също и за укрепване на имунната система. Предлагаме го пържен.

Риба меджит

Меджидът, наричан също мерланг, е вид лъчеперка от семейство трескоподобни. Тя е бялата риба на Черно море. Много вкусна малка рибка, изключително богата на ценни хранителни вещества. Ниско съдържание на мазнини, ниско количество холестерол, големи дози полезните омега-3 мастни киселини, много витамини и минерали. Предлагаме я пържена и ползваме меджит само уловен от Черно море.

Черноморски миди

Предлагаме миди само от мидена ферма в Каварна през половината част от годината. Знауте ли, че по съдържание на белтъчини миденото и говеждото месо са почти еднакви, с тази разлика, че мидите съдържат 11 пъти повече калций и 2 пъти повече фосфор, 4 пъти по-малко калории и до 11 пъти по-малко мазнини. В мидите има завидни нива на витамини от групата В (В1, В2, В12) и С, богато е на фосфор, калций, желязо, мед, манган, йод, кобалт и арсен. Приготвяме ги задушени в собствените си вкусове с малко масло и билки.

Цял калмар

Това са едни от любимите ни морски дарове нали? Изключително диетична и вкусна храна, независимо от начина, по който са приготвени. Богати на протеини и с много ниско съдържание на мазнини. Дори и панирани, калмарите биха съдържали в пъти по-малко мазнини в сравнение с основните видове червени меса. Освен това калмарите са чудесен източник на селен и витамин В12, на витамините В2, В3, както и на минералите фосфор и цинк. Купуваме ги замразени без добавени адитиви от доказани търговци. Предлагаме ги пържени и на скара.